Project Description

Cu ce se ocupă medicina internă?

Specialitatea medicinii interne acoperă o gamă largă de boli care afectează organele interne ale corpului uman adult – inima, plămânii, ficatul și tractul gastro-intestinal, rinichii și tractul urinar, creierul, coloana vertebrală, nervii, mușchii și articulațiile . Deși unele boli afectează în mod specific organele individuale, majoritatea bolilor comune – arterioscleroza, diabetul, hipertensiunea arterială și cancerul pot afecta multe organe interne ale organismului. Specialiștii de medicina internă sunt instruiți să recunoască și să administreze o gamă largă de boli.

Aceștia dețin cunoștințe clinice și expertiză atât asupra bolilor simple, cât și asupra celor complexe care sunt cauzate de organele interne sau care afectează organele interne. Pe de altă parte, deoarece bolile complexe pot afecta diferite organe, internistul poate, până la un anumit punct, să se ocupe de piele și alte structuri externe.

Tratamentul poate fi pe termen scurt sau lung, în funcție de starea de sănătate. Se așteaptă, de asemenea, ca medicul specialist să ofere măsuri preventive pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților și pentru a promova o mai bună sănătate și bunăstare.

Când să vizitați un specialist de medicină internă:

Medicii pneumologi sunt specialiști care diagnostichează și tratează afecțiunile sistemului respirator la bărbați și femei, precum și la copii. Pneumologii au expertiză în următoarele tipuri de afecțiuni respiratorii:

  • Doriți să vă îmbunătățiți sănătatea generală – interniștii pot oferi îndrumări, consiliere și alte intervenții preventive pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Ei pot monitoriza sau reduce posibilitatea bolilor cauzate de riscurile genetice.

  • Aveți nevoie de îngrijire cuprinzătoare pe termen lung – interniștii tratează întreaga persoană, mai degrabă decât simptome sau boli individuale. Astfel, ele sunt ideale pentru pacienții care necesită îngrijiri pe termen lung și chiar paliative. Aceștia pot diagnostica și trata bolile cronice, cum ar fi diabetul și tulburările autoimune.

  • Aveți simptome generale – multe boli grave pot fi dificil de diagnosticat deoarece simptomele pot imita cele ale altor boli. Unii nu prezintă simptome deloc până când boala este deja în fazele târzii.

  • Dezvoltarea condițiilor care afectează oricare dintre sistemele organismului – Acestea includ sistemul circulator, respirator, vascular (sau cardiovascular), digestiv și tract urinar.

  • Aveți probleme cu sănătatea mintală – Tulburările de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea, sunt de fapt foarte complexe, deoarece acestea se pot raporta dincolo de emoții. Acestea pot fi cauzate, de exemplu, de activități anormale în creier, de o boală persistentă sau de dezechilibre hormonale, pe care interniștii le pot face.

La centrul medical Poli Cardinal Med din Reghin ne mândrim cu medicii noștri, care provin dintr-o mare varietate de medii, dar au un lucru în comun: au ales această specialitate deoarece le oferă posibilitatea de a trata întregul pacient și nu doar o listă de simptome. Contactați-ne pentru a afla mai multe despre cum vă putem ajuta să trăiți o viață mai sănătoasă.

  ORAR DE FUNCȚIONARE

Luni-Vineri 8:00-17:00
Sâmbătă Închis
Duminică Închis

  Dr. Primar Penciu-Vlad Cecilia

  0774-609.683

  LOCALIZARE CENTRU MEDICAL

CE SPUN PACIENȚII NOȘTRI?

Servicii medicale complexe de calitate!

PALFFY ILONA

Cabinet grozav cu medici super profesioniști. Recomand tuturor serviciile centrului medical Poli Cardinal Med.

DONGOLO TIMEA

Sunt extrem de mulțumit de doctori și tratamente și m-am simtit bine la clinica dumneavoastră.

KOCSIS ISTVAN

Programare Online

Programările le puteți face online, prin completarea formularului de mai jos, sau prin telefon, la numărul 0774-609.683