Project Description

Ce este diabetul?

Diabetul este aceea boală care este caracterizată ca fiind o tulburare a metabolismului, anume incapacitatea sângelui de a transforma glucozele în energia necesară corpului uman pentru supraviețuire. Motivul este lipsa sau cantitatea scăzută de insulină, un hormon produs de pancreas.

Cu ce se ocupă ramura de diabetologie

Diabetologia este ramura medicinii specializată în tratatarea pacienților care suferă de diabet. Diabetul este un grup de boli metabolice caracterizat de un nivel de glicemie crescut în sânge, lucru de care este responsabil ori o producție insuficientă de insulină, ori celulele care nu răspund bine la acesta, ori ambele.
În cazul diabetului de tip 1 organismul nu produce destulă insulină. Acest tip de diabet este mai rar, cauza fiind genetică sau autoimună. Simptomele apar deja din tinerețe și pacienții sunt nevoiți să se injecteze cu insulină toată viața, să-și monitorizeze nivelul glicemiei regulat și să urmeze o dietă adecvată.
Diabetul de tip 2 e cel mai răspândit, aproximativ 90% sută din pacienții cu diabet suferă de acest tip. În acest caz, pancreasul produce destulă insulină, dar organismul prezintă o rezistență față de acesta, așadar glucoza nu este transformată în energie. Simptomele se dezvoltă gradat sau nici nu sunt simptome, riscul să apară această afecțiune crește odată cu trecerea vârstei și creșterea în greutate.

Ce face diabetologul?

Un diabetolog se ocupă de diagnosticarea diabetului în toate formele sale și de tratamentul acestuia pentru a permite unui pacient să controleze patologia și să mențină o bună calitate a vieții. În cadrul centrului medical Poli Cardinal Med, Reghin, beneficiați de diagnostic precis al acestei boli și tratamentul corespunzător.

Când ar trebui un pacient să viziteze un diabetolog?

O consultație ar trebui stabilită dacă un pacient suferă de simptome tipice diabetului , cum ar fi creșterea setei, oboseală, infecții frecvente ale membranelor mucoase, iritabilitate, urinare frecventă, pierderea bruscă a greutății și vederea neclară.
O întâlnire este de asemenea necesară dacă testele de sânge au arătat anomalii care ar sugera existența dezechilibrelor la nivel glicemic.
Un pacient diagnostizat cu diabet poate duce o viață deplină dacă se ține de câteva reguli simple: urmează o alimentație sănătoasă, face mișcare regulat, are parte de odihna necesară, nu fumează și consumă alcool cu moderație.

  ORAR DE FUNCȚIONARE

Luni-Vineri 8:00-15:00
Sâmbătă Închis
Duminică Închis

  Dr. Penciu-Vlad Cecilia Medic Primar

  Dr. Tekse Csilla Medic Specialist

  LOCALIZARE CENTRU MEDICAL

CE SPUN PACIENȚII NOȘTRI?

Servicii medicale complexe de calitate!

PALFFY ILONA

Cabinet grozav cu medici super profesioniști. Recomand tuturor serviciile centrului medical Poli Cardinal Med.

DONGOLO TIMEA

Sunt extrem de mulțumit de doctori și tratamente și m-am simtit bine la clinica dumneavoastră.

KOCSIS ISTVAN